Založit webové stránky nebo eShop
 

Dôležité informácie na cestách pre Vás

Žijeme v EÚ
Kde potrebujeme viza

image

Otevřít nové okno

major - váš pomocník na cestách

Kde potrebujeme víza

I. BEZVÍZOVÝ STYK OBOJSTRANNÝ - okrem štátov EÚ a EHS (všetky druhy pasov) 

(s uvedenou dobou maximálneho možného pobytu v krajine bez víza)

Vstupom SR do EÚ majú slovenskí občania  rovnaké práva voľného pohybu a pobytu v rámci členských krajín EÚ ako občania ostatných členských štátov EÚ. To znamená, že  sa môžu zdržiavať na území  druhého členského štátu Európskej únie po dobu 6 mesiacov  na základe platného občianskeho preukazu alebo cestovného pasu. V prípade  pobytu, ktorý presahuje 15 dní, môže  členský štát  vyžadovať od občana prihlásenie sa k pobytu.

Pokiaľ chce  slovenský občan pobývať na území druhého členského štátu EÚ po dobu dlhšiu ako  6 mesiacov musí  požiadať resp. prihlásiť sa k prechodnému alebo trvalému pobytu v danom členskom štáte EÚ.  V tomto prípade však musí splniť  stanovené podmienky členského štátu (napr. finančné zabezpečenie po dobu pobytu, zamestnanie, iná ekonomická činnosť, zdravotné poistenie a pod.).

Dovoľujeme si poznamenať, že  je možné  odmietnuť vstup na územie členského štátu z dôvodu ochrany verejného poriadku,  bezpečnosti a ochrany zdravia obyvateľov.

 Andorra

 90 dní

 Argentína

 90 dní

 Bolívia

 90 dní (pre občanov Bolívie)
 30 dní (pre občanov SR s možnosťou predĺženia 2x
          po 30 dní)

 Brazília

 UPOZORNENIE!!! Platí až od 6.8.2005
 90 dní

 Bulharsko

 90 dní

 Guatemala

 90 dní

 Honduras

 30 dní pre občanov SR, 90 dní pre občanov
 Hondurasu

 Hongkong

 90 dní

 Chile

 90 dní

 Chorvátsko

 90 dní (občania SR: pri turistických cestách +
           hraničný prechod na občiansky preukaz)

 Izrael

 90 dní 

 Japonsko

 90 dní

 Kórejská republika (Južná Kórea)

 90 dní

 Malajzia

 90 dní

 Mexiko

 90 dní

 Monako

 3 mesiace

 Nový Zéland 

 3 mesiace - pre občannov SR, aj pre pre občanov 
                 Nového Zélandu

 Nikaragua

 30 dní pre občanov SR, 
 90 dní pre občanov Nikaraguy

 Paraguaj

 90 dní

 Rumunsko

 90 dní

 Salvádor

 90 dní

 San Maríno

 30 dní

 Švajčiarsko

 90 dní

 Uruguaj

 90 dní

 Vatikán (Svätá Stolica)

 30 dní

 Venezuela

 90 dní

II. BEZVÍZOVÝ STYK JEDNOSTRANNÝ

 Albánsko

 bez určenia doby (pre občanov SR) 

 Austrália

 90 dní (pre občanov Austrálie)

 Bosna a Hercegovina

 90 dní (pre občanov SR)

 Brunej

 90 dní (pre občanov Bruneja)

 Ekvádor

 90 dní (pre občanov SR)

 Filipíny

 21 dní (pre občanov SR)

 Gruzínsko

 90 dní - deti po 6 mesiacoch s vlastným cestovným
           pasom

 Juhoafrická republika

 30 dní (pre občanov SR)

 Kanada

 90 dní (pre občanov Kanady)

 Kolumbia

 180 dní (pre občanov SR)

 Kostarika

 30 dní (pre občanov SR)

 Maldivy

 do 28 dní (pre občanov SR)

 Maroko

 3 mesiace (pre občanov SR)

 Maurícius

- občania SR majú bezvízový vstup na územie 
  Maurícia

- občania Maurícia podliehajú vízovej povinnosti pri
  vstupe na územie SR

 Mikronézijské federatívne štáty

 30 dní (možnosť priamo na území MFŠ predĺžiť 
 pobyt o 60 dní), len za účelom turistických a 
 nekomerčných aktivít 

 Organizácia spojených národov (OSN)

 30 dní (pre pracovníkov OSN) 

 Panama

 90 dní (pre občanov Panamy)

 Peru

 90 dní (pre občanov SR)

 Spojené štáty americké (USA)

 90 dní (pre občanov USA)

 Srbsko a Čierna Hora

 90 dní (pre občanov SR)

 Srí Lanka

 30 dní (pre občanov SR)

 Ukrajina

 bezvízový styk pre občanov SR
90 dní

 Zvrchovaný rád maltézskych rytierov

 180 dní

III. BEZVÍZOVÝ STYK  S REGULAČNÝMI OPATRENIAMI

 Antigua a Barbuda

 vyžaduje sa predloženie spiatočnej letenky
 a voucher (platí len pre občanov SR) 

 Grenada

 bez určenia doby, vyžaduje sa predloženie letenky
 a platného cestovného pasu (len pre občanov SR)

 Kirgizsko

 30 dní (pre občanov SR, je potrebný pozývací list)

 Seychely

 bez určenia doby (pre občanov SR na základe
 vstupného povolenia, ktoré obdrží občan SR po
 prílete na Seychely)

 Singapur

 90 dní pre občanov SR - nevzťahuje sa na
 zárobkovú činnosť (od 1.11.2004),
 90 dní pre občanov Singapuru

 Sultanát Brunej

 14 dní (pre občanov SR) Nevzťahuje sa na
 zárobkovú činnosť a nutné sú platný spiatočný
 lístoka platný cestovný pas

 Tunisko

 vyžaduje sa predloženie spiatočnej letenky
 a voucher (bezvízový styk platí len pre občanov
 SR pri organizovanej turistike)

IV. BEZVÍZOVÝ REŽIM PRE DRŽITEĽOV DIPLOMATICKÝCH A SLUŽOBNÝCH PASOV

 Albánsko

 90 dní

 Alžírsko

 90 dní

 Argentína

 90 dní

 Arménsko

 90 dní

 Azerbajdžan

 90 dní

 Bielorusko

 90 dní

 Bolívia

 90 dní

 Brazília

 90 dní

 Čína

 bez špecifikácie

 Egypt

 90 dní

 Filipíny

 bez špecifikácie

 Gruzínsko

 90 dní

 Írsko

 90 dní

 Jemen

 na krátkodobý pobyt

 Jordánsko

 90 dní

 Srbsko a Čierna Hora

 90 dní

 Kambodža

 na krátkodobý pobyt

 Kazachstan

 90 dní

 Kórejská ľudovodemokratická republika
 (Severná Kórea)

 bez špecifikácie

 Kostarika

 30 dní (pre občanov SR)

 Laos

 do 3 mesiacov

 Macedónsko

 90 dní

 Maroko

 90 dní

 Mexiko

 90 dní

 Moldavsko

 90 dní

 Mongolsko

 do 3 mesiacov

 Pakistan

 90 dní

 Panama

 90 dní

 Paraguaj

 90 dní

 Peru

 90 dní

 Rusko

 90 dní

 Thajsko

 90 dní

 Tunis

 90 dní

 Turecko

 90 dní

 Turkménsko

 90 dní

 Uruguaj

 90 dní

 Uzbekistan

 90 dní

 Venezuela

 30 dní

 Vietnam

 90 dní

Občania všetkých ostatných krajín, neuvedených v tomto prehľade potrebujú pre vstup na územie SR platné slovenské vízum. Občania SR potrebujú pre vstup do krajín neuvedených v tomto prehľade taktiež platné vízum príslušného štátu.

Cudzinec - držiteľ cestovného dokladu pre utečencov ("TRAVEL DOCUMENT, Convention of 28 July 1951") môže postupovať na územie SR bez víza Slovenskej republiky, ak mu bolo priznané postavenie utečenca podľa tohto dohovoru v niektorej z ďalej uvedených 19 štátov:

  • Belgicko
  • Česko
  • Dánsko
  • Fínsko
  • Francúzsko
  • Holandsko
  • Island
  • Írsko
  • Lichtenštajnsko
  • Luxembursko
  • Malta
  • Nemecko
  • Nórsko
  • Portugalsko
  • Španielsko
  • Švajčiarsko
  • Švédsko
  • Taliansko
  • Veľká Británia

Formuláre

Žiadosti o víza:

[ súbory na stiahnutie vo formáte PDF, 7 jazykových verzií ]

Žiadosti o pobyt:

[ súbory na stiahnutie vo formáte PDF, iba v slovenskom jazyku ]

TOPlist

TOPlist

Hlasujte za tuto stranku v TOP 100

Pacia sa Vam nase stranky?
Hlasujte za ne v TOP 100!

Zvýšení návštěvnosti a reklama zdarma pro váš web :))

Webovou stránku snadno a rychle

 Tvorba webových stránek na WebSnadno.cz  |  Nahlásit protiprávní obsah!  |   Mapa stránek